De auteurs: uitgebreide bio's

Dr. Anneke Govaerts

Ik ben Anneke, geboren in 1969.
Sinds 2000 werk ik in het regionaal ziekenhuis van Tienen als neurologe en sinds 2008 ben ik er diensthoofd. Ik ben ook consulente in de Alexianen Zorggroep Tienen, een psychiatrisch ziekenhuis. Daar beoefen ik samen met 3 collega’s en een assistente algemene neurologie.

Ik ben getrouwd met Rik, die prof neurologie is in UZ Leuven en hij is gespecialiseerd in dementie. Samen hebben we 4 kinderen, studenten nu.
Als kind woonde ik in de Kempen waar ik school liep bij de zusters van Vorselaar (KVR-instituut). Nadien studeerde ik geneeskunde in Diepenbeek en later in Leuven. Na de assistentenjaren (o.a. in Brugge waar ik de liefde voor vertigo overkreeg van wijlen dr. Dehaene-broer van) woonde ik nog een jaar in Chicago, waar ik in een slaapcentrum mocht werken.

Een bezoek aan Rwanda en Congo met Fracarita in 2019 overtuigde me om projecten te steunen, vooral in de sector van de geestelijke gezongheidszorg (zie voor meer info op http://annekeincongo.simplesite.com).
Buiten mijn liefde voor de neurologie hou ik van dansen, koken, congresjes, feestjes en snuisteren op vintagemarktjes.

Dr. Adinda De Pauw

Nadat ik in Don Bosco in Haacht acht uur wiskunde heb gevolgd, ben ik in dé studentenstad van Vlaanderen, Leuven, aan geneeskunde begonnen.

Na 7 jaar geneeskunde lag de keuze voor de neurologie voor de hand. Neuroloog zijn is uitermate uitdagend. Als neurologen worden wij niet alleen geconfronteerd met ziekten als epilepsie, multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, dementie, maar wij zijn ook de specialisten die zorgen voor de mensen met ALS, wij haasten ons naar de spoedgevallen als iemand plots een beroerte ontwikkelt of een hersenvliesontsteking heeft en bovendien ontfermen wij ons ook over mensen met hoofdpijn. Een heel gevarieerde job die snel evolueert.

Tijdens mijn studies ben ik gehuwd met Koen, die ik al kende van bij de scouts. Koen is directeur van een vrije basisschool. Wij hebben samen drie toffe kinderen die in Gent studeren en samen in één huisje, ‘op kot’ zitten.

Mijn beroepservaring als neuroloog heb ik opgedaan in Dendermonde. In 2003 ben ik in het AZ Sint-Blasius begonnen en in 2018 ben ik uitgeweken naar de kust, met name naar het AZ Damiaan in Oostende, en behoor ik daar tot de ‘aangespoelden’.

Naast mijn professionele carrière hou ik enorm van bewegen in de buitenlucht: fietsen, wandelen, joggen zijn mijn absolute toppers.

Dr. Annick Verstappen

Annick Verstappen werd geboren in Antwerpen en studeerde Geneeskunde aan de Katholiek Universiteit van Leuven, waar zij ook specialiseerde in neurologie.

Sinds 2006 werkt zij als neuroloog in Antwerpen, sinds 2009 in de GZA Ziekenhuizen, als algemeen neuroloog, met een bijzondere affiniteit voor hoofdpijn.

Zij is moeder van drie puberende tot jongvolwassen kinderen en gehuwd met Stefan. Naast tijd doorbrengen met gezin en vrienden houdt zij van reizen, talen leren, muziek en kunst.

Sluit Menu